top of page
Pagina - Publicaties

Handboeken & Publicaties

 

Nieuw handboek
“Uw zaak overlaten, verkopen of stopzetten” - Uitgave 2019

Alles wat u wil weten over overlaten, overnemen of  beëindiging  van uw zaak!

 

Het overlaten, verkopen of stoppen van een zaak brengt heel wat problemen met  zich. Voor vele zelfstandige ondernemers is het een zware klip: juridisch, fiscaal, financieel, administratief en niet in het minst op sociaal, familiaal en menselijk gebied. Vele (familiale) ondernemingen zijn op zoek naar klare, duidelijke informatie en vooral voor hen toegankelijke basislectuur ter zake. 

 

Het handboek ‘Uw zaak overlaten, verkopen of beëindigen’ - met de inhoudelijke medewerking van de Studiediensten UNIZO, Liantis, KBC, AMS en Febecoop - helpt u degelijk voorbereid voor de dag te komen. Dit nieuwe handboek (288 bladzijden) bundelt in heldere en toegankelijke taal alle relevante informatie die u als zaakvoerder nodig heeft om een gefundeerde beslissing te nemen over de toekomst van uw handelszaak of vennootschap.

 

Een werkinstrument voor eenieder die betrokken is bij het overnemen of overlaten van een bedrijf. De uitgave stoomt u op tijd klaar voor een (familiale) opvolging,  verkoop of  de stopzetting van uw zaak. U krijgt een antwoord op verschillende pertinente vragen zoals:

 • Hoeveel is mijn zaak waard?

 • Hoe bereid ik mij het best voor? Welke stappen moet ik ondernemen? .

 • Hoe zit het met de fiscus bij het overlaten, overnemen of stoppen van een zaak?

 • Hoe kan ik de overdracht  van mijn zaak juridisch en fiscaal optimaliseren?

 • Voor welke addertjes onder het gras moet ik opletten?  

 • Op welke financierings- en  ondersteunmaatregelen kan ik beroep doen?

 • Wat zijn de gevolgen voor mijn personeel bij bedrijfsoverdracht of -sluiting?

 • Hoe ga ik best te werk bij de verkoop van een zaak?

 • Hoe zit het met de reglementering bij een eventuele uitverkoop?

 • Wat met de overdracht van eigendom en onroerend goed?

 • Hoe draag ik mijn aandelen over ?

 • ….

 

Vooruitziende zelfstandigen, bedrijfsleiders of uitoefenaars van een vrij beroep, die zich met kennis van zaken willen voorbereiden op de opvolging, overname en stopzetting van hun zaak of praktijk, vinden in deze uitgave een heleboel tips, tal van professionele aanbevelingen en verschillende concrete cijfervoorbeelden.

 

Bestel nu en geniet van mooie korting!

Bestel het handboek ‘Uw zaak overlaten, verkopen of beëindigen' via online bestelformulier.

UNIZO-, Liantis-leden en KBC-klanten genieten een korting van 20% op de normale verkooprijs. Hierdoor betaalt u slechts € 28 euro (+BTW) in plaats van € 35 euro (+ BTW), verzendkosten inbegrepen.

 

______________________________________________________________________________________________

 

 

Boek 1
Boek 2
image1.jpeg

Handboek “60 met een Plus”

Zinvol, creatief en succesvol ouder worden


Ondanks het feit dat we straks allen langer aan de slag moeten, telt u mogelijk met goesting of met tegenzin af naar uw pensioen. Of misschien bent u reeds korte of langere tijd ervaringsdeskundige als gepensioneerde?

Met pensioen gaan is van alle tijden, maar de tijden zijn veranderd! Wanneer onze familie en vrienden 50 jaar geleden of meer met pensioen gingen: dan waren ze ‘oud’, hadden ze gemiddeld niet meer lang te leven en telden ze niet meer mee in de maatschappij.  Gepensioneerden van nu zien er vaak nog jong, dynamisch en actief uit! Ze staan ‘vol goesting’ in het leven. Kijk maar even naar uzelf…

Ook u wil nog het verschil maken en ‘er toe doen’ door bijvoorbeeld een nieuwe carrière uit te bouwen, als vrijwilliger aan de slag te gaan, als mantelzorger ten dienste te staan, de kinderen en kleinkinderen te ondersteunen, meer tijd aan je partner te besteden… Uw bucketlist is wellicht oneindig…

De auteur, Els Messelis, neemt ons via verschillende topics mee op weg naar creatief, zinvol en succesvol ouder worden. Ze doet dit niet op een belerende manier. Integendeel. Op een heel uitnodigende toon nodigt ze de lezer uit om samen met haar op weg te gaan met uzelf. Moet dat? Nee, dat hoeft niet. Het kan. Het zou alleen zonde zijn om tijd verloren te laten gaan als je bepaalde zaken eerder vroeger, dan later had geweten.  Veel leesplezier, en succes met uw levensweg.

Dit boek biedt een boeiend ‘receptenboek’ aan om – in verbondenheid met uzelf en met alles en iedereen om u heen – zinvol, creatief en succesvol ouder te worden, dit met het diepe besef dat het leven niet altijd even lief voor u is.

Een gezamenlijke uitgave van Integraal, Neos en Vayamundo

​Bestel nu en geniet van mooie korting!

 Bestel het nieuwe handboek ’
60 met een Plus” via de
online bestelformulier geniet een korting van 30% op de normale verkooprijs. Hierdoor betaalt u slechts  € 17 euro in plaats van €24,50 euro.

Els Messelis (°1965) is Maatschappelijk Werkster en Sociaal Gerontologe. Ze is als lector Gerontologie verbonden aan de hogeschool Odisee. Daarnaast is ze als zelfstandig Gerontologe al 30 jaar actief betrokken bij vormingen rond Voorbereiding op Pensioen (vzw Integraal), seks- en intimiteit op rijpere leeftijd. Recenter is ze betrokken bij vormingen rond storytelling en generatiedialogen (www.levensverhalenlab.be) en verzorgt ze vaak workshops rond ‘De kunst van het ouder worden’. Ze is (mede)auteur van een 7-tal boeken rond ouder worden, waaronder: ‘De weg naar een geslaagd pensioen’; ‘mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit, wat 50-plussers er in werkelijkheid over denken’; geweld tegen oudere vrouwen in de thuissituatie; seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg;…

bottom of page