top of page
Pagina VOP

Inhouse cursusaanbod ‘Voorbereiding op Pensioen’

Als appreciatie voor de jarenlange trouwe dienst is het aanbieden van een cursus ‘Voorbereiding op Pensioen’ een mooi afscheidsgeschenk voor werknemers die stilaan hun pensioenleeftijd naderen.  Werknemers die met een goed en tevreden gevoel hun werkomgeving kunnen verlaten, blijven de beste ‘ambassadeurs’ van uw onderneming of organisatie. Daarom wensen steeds meer bedrijven en organisaties iets zinvols terug te doen voor de jarenlange inzet van hun trouwe en ervaren medewerkers. Het opstarten van een aangepaste programmareeks over ‘Voorbereiding op Pensioen’ past volkomen in deze visie. ​Bedrijven en organisaties geven hiermee een aanzet naar een goed leeftijdsbewust en kwaliteitsvol personeelsbeleid.

 

Terecht staat goede zorg voor “menselijk kapitaal” bij veel bedrijven en organisaties vandaag hoog op de agenda. Aandacht voor medewerkers die weldra met met pensioen gaan, vormt het sluitstuk van kwalitatief personeelsbeleid.

Afscheid nemen van het werk en met pensioen gaan betekent een scharniermoment in het leven. Het is een belangrijk kruispunt in de carrière die heel wat praktische vragen oproept. Samen met uw personeelsdienst helpen we uw medewerkers op weg om op tijd een gezonde switch te maken van werk naar pensioen. We bieden een cursus die uw medewerkers over verschillende aspecten van hun nieuwe levensfase grondig zal informeren maar zeker ook zal inspireren.

Medewerkers die hun pensioen in zicht hebben, kunnen zich via onze seminaries grondig en tijdig voorbereiden op hun nieuwe toekomst en levensfase.  Zij krijgen de uitgelezen kans om in een ontspannen sfeer hun nieuwe levensfase en toekomstverwachtingen vorm te geven en samen van gedachten te wisselen over de komende veranderingen in hun leven.

 

​​Formules

De (interactieve) infosessies en workshops bieden we aan in verschillende formules en dit voor de doelgroep ambtenaren, werknemers of zelfstandigen en zowel voor Nederlandstaligen als Franstaligen.

De informatie kan geboden worden op een ganse dag, halve dagen of een modulaire cyclus van enkele voor- of namiddagen. De locatie is naar uw keuze: in company (bij voorkeur) of op een externe locatie.

In onze cursussen staan kennisdeling en groepsinteractie steeds centraal.

Enkele thema’s die aan bod kunnen komen:

  • Afscheid nemen van het werk

  • Actief, creatief en succesvol met pensioen gaan.

  • Gepassioneerd gepensioneerd: tips en ideeën om meer te halen uit je pensioen!

  • Tijd voor je eigen tempo en tijd voor nieuwe kansen!

  • Pensioenreglementering. Pensioen genieten en toch verder werken

  • Veranderende relaties en intimiteit bij ouder worden

  • Gezond ouder worden en leven

  • Successie- & eindeloopbaanplanning

  • Persoonlijk financiële toekomstplanning

  • ….

 

BOEKEN OVER SUCCESVOL MET PENSIOEN GAAN

Enkele interessante (geschenk)boeken kunnen aan de deelnemers beschikbaar gesteld worden tegen voordelige voorwaarden.

 

 

Kostprijs

We hanteren een vaste kostprijs, ongeacht het aantal deelnemers. Neem gerust met ons contact op voor een op maat van uw organisatie / bedrijf uitgewerkte prijsofferte.

 

 

Interesse?

Bij interesse, aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie. Graag zijn wij bereid u tijdens een gezamenlijk overleg meer toelichting te geven over het opzet en de mogelijke formules van onze cursussen “Pensioen in Zicht”.

 

Meer informatie:

Marc Gommers, directeur Integraal VZW, 

Willebroekkaai 37, 1000 Brussel. 

Tel 02 21 22 221 • Fax 02 40 30 563

Mail: info@integraalvzw.be

Contactformulier Pensioen in Zicht

Contactformulier

Bericht ontvangen!

2-daags seminari Pensioen
bottom of page